Paradicsomos olívás penne tonhallal
Itália gasztronómiája a különleges alapélelmiszerekkel, fűszerekkel, illatokkal és ízekkel listavezetők a világ konyhái között. A parmezánnal megszórt tészták gyors, egyszerű és finom ételek.
A sós vízben puhára főzött olasz tésztát forgassuk bele kevés olívaolajon megdinsztelt hagymás paradicsomba, szórjuk meg caprival vagy fekete olajbogyóval, kakukkfűvel, bazsalikommal és oreganoval. Végül a jellegzetes, ám kissé száraz parmezán mellett az ételt tálaljuk mozzarella darabokkal, amihez kiegészítésként tegyünk kevés tonhaltörzset is.


Francia epertorta
Édesen és kedvesen szép az élet.

Öreg verandák
A bölcsesség vén korban gyümölcsözik.

Mediterrán otthonok, elegáns boltívek
A tornácok, a verandák és az árkádok boltívekkel készülnek.Az íves felületek kialakításának építészeti okai vannak. A boltozatok jelentős teherbíró képességgel rendelkeznek.
A boltív már évszázadokkal korábban létezett. A római korban az épületeket impozánssá tette. Pazar megjelenése miatt hamarosan az egész világon elterjedt. Dekorációs látványelemként a belső terek kialakításánál napjainkban is hódít.
Bár a boltozatoknak ma már építészeti szempontból a funkciója jelentéktelenné vált, a látvány és a design kedveltsége megmaradt. Az íves vonalvezetés a nyílászárókat és a helyiségek hangulatát meseszerűvé, csúcsos változatban antik, gótikus vagy keleties hangulatúvá teszi.

Ördög koktél
Az egyik legjobb, mégis közel a legalatomosabb koktél az El Diablo. Az olaszok által is kedvelt hűsítő ital tequila, fekete ribizli krémlikőr, valamint gyömbérsör keverékéből készül.

Pikáns gyümölcssaláta
A színekben és formákban összeválogatott gyümölcs databokat tegyük egy szép üvegtálba, majd öntsünk rá 1 dl fehér pezsgót, 2 dl vörösborból készült kisfröccsöt, 1 kanál mézet, és 1 órát pihentessük a salátát a hűtőben.